Ancora Coaching & Acting

ANCORA Coaching & Acting

   
 

 

Coaching & counselling

 

Aanleiding

Ingrijpende gebeurtenissen kunnen je leven op zijn kop zetten. Het verlies van een baan, echtscheiding, het aangaan van een nieuwe relatie, mantelzorg voor ouders, situaties rondom kinderen zoals een kind met beperkingen, adoptie, puberteit etc. Op dit soort momenten kunnen levensvragen als “wat wil ik?” of “hoe wil ik hiermee omgaan?” je behoorlijk bezighouden. Dit kan de aanleiding zijn om aan de slag te gaan met een coach of counseller. Een coaching- of counselinggesprek kan gaan over alles wat voor jou belangrijk is. Grote of kleine obstakels in je gezin met je (puberende) kinderen of je partner, in je familie, met vriendschappen, op je werk.

Hoe ga je als mens om met je gevoelens als je kind een beperking of problematiek blijkt te hebben (verstandelijk beperkt, ADHD, PDD-nos). Wat doet het met je om ongewenst kinderloos te zijn. Kies je voor adopteren, waar sta je dan als mens/ouder/opvoeder.

Je lichaam laat je in de steek (reuma, artritis, artrose, ouderdom) wat doet dat met je en hoe ga je er mee om.

 

Gesprekken met een coach kunnen ook een mooie relatieoppepper zijn. Vaak denk je: hij/zij weet toch wat ik wil, wat ik denk, wat ik voel. Maar is dat ook echt zo? Een beetje hulp van buitenaf om hier helderheid in te krijgen kan welkom zijn. Tijdens partnergesprekken kan er weer lucht in je relatie komen om fris verder te gaan.

 

Het kan ook zijn dat je voor jouw gevoel steeds weer in dezelfde soort onaangename situaties terechtkomt, of steeds weer diezelfde soort mensen lijkt tegen te komen waar je nou juist zo’n moeite mee hebt. Met behulp van een coach kun je onderzoeken waardoor je in dit soort situaties verzeild raakt en hoe je bepaalde patronen in je eigen gedrag zou kunnen veranderen.

 

Je hebt geen problemen nodig om met een coach aan de slag te gaan. Neem je dromen of wensen als uitgangspunt. Of werk je levensdoel uit. Samen met een coach kijken naar wat er nu voor jou belangrijk is in het leven. Een prachtig uitgangspunt.

 

Soms blijven gedachten in je hoofd malen en zie je zelf geen uitweg of mogelijkheden om er uit te komen. Tijdens coaching- of counsellingsgesprekken kunnen de puzzelstukjes opeens op hun plaats vallen. Je ziet wat er nodig is voor jou, je ontdekt wat belangrijk voor je is en hoe je dit kunt realiseren.

Jij bent degene die het doet, jij geeft het tempo aan en bepaalt waar je aan wilt werken. Als coach begeleid ik je op deze zoektocht met al mijn kennis, ervaring en humor.